Stichting FB Oranjewoud schenkt met MediaplusNoord mediawaarde aan culturele initiatieven in Noord-Nederland

27-01-2023

Samen met Je Maintiendrai Fonds en Mediahuis Noord schenkt Stichting FB Oranjewoud mediawaarde aan culturele initiatieven in Noord-Nederland. In de noordelijke provincies zijn tal van initiatieven, die sociaal, cultureel en/ of maatschappelijk impact hebben op de regio. De drie partijen vinden het van grote waarde om deze initiatieven te ondersteunen. Daarom hebben ze de handen ineengeslagen, resulterend in MediaplusNoord. Initiatieven op het gebied van cultuur en maatschappij kunnen bij MediaplusNoord mediawaarde aanvragen voor de promotie van hun evenement.

Aanvragen kunnen ingediend worden vanaf zes maanden voor aanvang van het evenement op www.mediaplusnoord.nl. Hier zijn ook de voorwaarden te vinden. Mediawaarde is de mogelijkheid om te adverteren in alle bekende merken van Mediahuis Noord. In Dagblad van het Noorden, het Friesch Dagblad en/of de Leeuwarder Courant en bijvoorbeeld in een week- of nieuwsblad. Initiatiefnemers gaan samen met speciaal aangestelde ambassadeurs van MediaplusNoord kijken naar die mediakanalen, die het meeste rendement behalen voor het betreffende evenement.

Het is voor Stichting FB Oranjewoud, Je Maintiendrai Fonds en Mediahuis Noord van grote waarde, dat mooie en waardevolle historische, culturele, muzikale en landelijke initiatieven en projecten worden gekoppeld aan het Noorden. Voor Je Maintiendrai Fonds en Stichting FB Oranjewoud heeft onafhankelijke regionale pers een centrumfunctie. Jorrit Volkers van Stichting FB Oranjewoud vertelt: ,,In Groningen, Friesland en Drenthe zijn cultuur, sport en allerlei muziek evenementen belangrijk. Shakespeare in Diever, Noorderzon in Groningen of de Tall Ships Races en de Iepenloftspullen in Friesland: al die activiteiten bepalen de maatschappelijke leefbaarheid in het Noorden. Wij vinden het belangrijk dat onze regionale kranten daar middenin staan en erover berichten zonder hoge kosten voor de vrijwilligersorganisatie.”

Ali Edelenbosch van het Je Maintiendrai Fonds benadrukt dat initiatieven hun kop boven het maaiveld uit mogen gaan steken. ,,We zijn in het Noorden wel eens wat te bescheiden. Laat MediaplusNoord je dat zetje geven. Je doelgroep wordt veel groter als je publiciteit in de regionale pers krijgt. Dan kan het bijna niet missen dat je door kunt groeien. Ik hoop dat veel mensen die met dit soort initiatieven rondlopen, gretig gebruik gaan maken van MediaplusNoord.”

De media van Mediahuis Noord spelen een cruciale rol. ,,Onze journalisten halen het nieuws op in de regio en brengen het vervolgens terug”, zegt Koos Boot, CEO van Mediahuis Noord daarover. ,,Het is dé plek om te lezen: wat gebeurt er in mijn regio? Culturele manifestaties zijn daarbij het cement. De heel grote en echt kleine evenementen bedruipen zichzelf, alle andere zitten tussen laken en servet. Daarvoor is het moeilijk om ruimte te bieden en aandacht te trekken. Met MediaplusNoord geven we die evenementen mediawaarde. Ook op deze manier leveren wij onze bijdrage aan de regio.”

Over MediaplusNoord
Voor meer informatie over MediaplusNoord, kijk op Mediaplusnoord.nl.